Coaching

Het is OK als je je even niet OK voelt. Je hebt het soms even moeilijk en bent uit balans, maar met een steuntje van mij in je rug, door coaching, kunnen we dit samen aanpakken. Je hebt prachtige krachten en talenten, waarvan je nu misschien even niet meer weet dat je ze bezit. Binnen het gezin kan dit ook tot spanningen leiden. Er is veel strijd, je hebt driftbuien, je geeft een grote mond, veel verdriet etc. Misschien ben je ook erg onzeker, heb je moeite op school of emoties die je niet onder controle hebt (na bijv. de scheiding van je ouders).

Ik bied jou een luisterend oor en een helpende hand, want JOUW geluk is zoveel waard. Als jij weer in balans bent, dan wordt het thuis ook weer een stuk gezelliger.

Je kunt bij mij terecht voor:

 • (Faal)angst
 • Weerbaarheid
 • Onzeker zijn/zelfbeeld
 • Perfectionisme
 • Concentratie
 • Problemen op school
 • AD(H)D/Autisme
 • Yoga/ mindfulness
 • Moeite met scheiding/rouw/ziekte
 • Leerbegeleiding (Leren leren, Leren plannen etc.)
 • Hulp bij opvoeden
 • Workshops/ groepstrainingen (ook voor scholen/bedrijven)

Kennismaking (Gratis)

De band tussen coach en coachee is erg belangrijk. Tijdens de kennismaking met jou als ouder via de telefoon of via een online gesprek, kunnen we kijken of het klikt. Mocht er van beide kanten een goed gevoel zijn, dan kunnen we aan de slag.

Na het kennismakingsgesprek worden de volgende afspraken in rekening gebracht ( zie tabblad tarieven).

Intake en Screening

Mocht de klik er zijn na ons kennismakingsgesprek, dan gaan we door met een intakegesprek. Het is van belang dat je het toegestuurde intakeformulier volledig en naar waarheid invult. Houd geen belangrijke informatie achter wat belangrijk kan zijn voor mijn coaching. Mocht blijken dat ik niet de juiste hulp kan bieden, dan zal ik dat ook eerlijk aangeven en je verwijzen naar een collega.
Aan de hand van het ingevulde formulier, maak ik een traject op maat.

Sessies met coachee

Gemiddeld zijn er 6 a 8 sessies nodig voor een goed resultaat. We zullen tijdens een tussentijdse evaluatie bespreken of we de doelen moeten bijstellen.

Tijdens de sessies (in de praktijk, bij jou thuis of op school) gaan we opzoek naar jouw talenten en krachten (d.m.v. verschillende werkvormen, creatief/spel). Een actieve houding van jou is van groot belang om tot een goed eindresultaat te komen. We hebben samen realistische doelen opgesteld en stippelen jouw pad uit. (Metafoor: Ik wandel met je mee, om helderheid te gaan creëren). Op deze manier realiseren we persoonlijke groei, waardoor we verandering teweeg kunnen brengen. Want zolang je niks verandert, verval je weer terug in het oude.

JIJ krijgt weer wat meer grip op de situaties om je heen. En meer grip en positiviteit geeft jou een fijner gevoel.

Groter denken, want je kunt meer dan je denkt!

Juist helemaal als jezelf, ben je precies goed.

Eindevaluatie

Als het traject ten einde loopt, bespreken we waaraan we hebben gewerkt en de vorderingen die jij hebt gemaakt. Indien nodig kan er voor ‘onderhoud’ in de toekomst weer een afspraak gemaakt worden. Een eindverslag kan op verzoek geschreven worden.

Belangrijk om nog even te noemen is mijn discretie en geheimhoudingsplicht. Tenzij er sprake mocht zijn van mijn wettelijke meldingsplicht.

Hulp bij opvoeding

Mocht je als ouders behoefte hebben aan begeleiding, ook dat kan. Voor jullie als ouders kunnen we ook een passend traject maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.